tiistai 15. lokakuuta 2013

Eläin Helka ja tutkimusta

Helkan kanssa saatiin vihdoin aikaiseksi käydä Ouluvetissä neurologisessa perustutkimuksessa. Jotain pientä "vikaa" koirassa toki on, mutta tarkkaa ei kukaan ole osannut sanoa mitä. Joten tässäpä tutkimuksen tulosta pienestä pyrrieläimestä vähän lyhennettynä.

"Kliinisessä tutkimuksessa havaittavissa normaalin ulkoisen habituksen omaava koira, minkä takajalkojen/-osan käyttö on hieman epävarman näköistä-> välillä askeltaa normaalisti, kunnes muuttuu osittain ataktiseksi,

Neurologisessa tutkimuksessa potilaalla havaittavissa normaali uhkausvaste ja naamahermotus. Etujalkojen neurologinen status normaalia. Palpatorisesti ei ollut havaittavissa kaula/selkärangassa lihasjännityksiä eikä kipuprovosaatiota.

Takajaloissa oli havaittavissa asentotunnossa vaihtelua normaalista lähes poissaolevaan/viiveelliseen toimivaan. Lihastonustestissä oli havaittavissa vastaava vaihtelu normaalista flegmaattiseen.

Syvätunto normaali.

Takajalkojen patella/tibiarefleksi oli havaittavissa vas takajalassa hypo, oikeassa normaalina. Panniculusrefleksi oik puolella poissa L3-L4 caud, vas puolella L5-L6 caud.

Kokonaisuutena neurologiset löydökset todentavat hermopuutostilaa ts hermopuristumaa tod. näk. selkäydinhermotuksessa.
Jatkotutkimuksena RTG-kuvaaminen, selkä, takajalat/lonkat."

Veikkaan että Helkalla ei vaan ne aivosolut jaksa keskittyä kuin yhteen asiaan kerralla, joten jos on muuta mielenkiitoisempaa---ja sitähän aina on---niin unohtuu kokonaan että kuinka niitä takajalkoja käytetään.

Helkahan tietenkin käyttäytyi lääkärireissulla loistavasti. Miten muuten sitä vois käyttäytyä?? Epäilen kyllä kovasti että tuo eläin ei ole pyreneittenpaimenkoira vaan joku sylikoirarotu, joka mulle on myyty pyrrinä. Sellainen hellyyden kipeä, noutajaluonteinen tuosta on näköjään kehkeytynyt.

Isoin ja pienin mökillä.

Helka ylpeänä esittää: lauma ajettu metsässä kokoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti