sunnuntai 2. joulukuuta 2012

liikaa rakkautta ja vähän veetutustakin

Omistan pyreneittenpaimenkoiran ja minulla on sen kanssa ongelma. Sillä on hieman liikaa rakkautta. Miten sitä saa vähemmäksi? 

Jos Helka rakastaa niin sitä ei voi tehdä vähän kun täysin sydämin. Aikuisten ihanien ihmisten kanssa vielä tilanne hanskataan ja välillä osataan ihan käyttäytyä, mutta lapset saa tuon ihan sekaisin. Itselläni ei ole lapsia mutta siskon tyttö on 2-vuotta ja sitä nähdään kohtuullisen paljon. Pikkaisen on hankalaa kylässä käyminen Helkan kanssa kun Helka ei tajua miksi se EI saa nuolla/halata/vähän tulla syliin/hypätä vasten pari vuotiasta ipanaa. Ja kun Helkalla on vielä vähän tuollaista ylihöseltäväkoheltavapentu ominaisuutta menossa mukana niin eihän sillä järki kulje ollenkaan tuollaisessa tilanteessa. Ja se ei ole missään vaiheessa ilkeä tai agressiivinen, se vaan on niin onnessaan lapsesta. Onneksi pikkutyttö ei vielä ole saanut pahempia traumoja Helkan lähentymisyrityksistä. 

Toisaalta on nyt nähty ensimmäisen kerran sekin tilanne että Helkaa ottaa pattiin ja kunnolla. Maanantain pentukurssilla oli tehtävinä takajalkojen käyttöä vahvistavia harjoitteita. Meille erinomaisia harjoitteita mutta mutta mutta.

 Ensimmäisenä tehtävänä oli alaslasketulle puomille peruuttaminen. Helkahan oli ihan liekeissä että jeeees pääsee juokseen puomille, mutta kun pitikin alkaa peruuttamaan siihen niin ei enää homma pelittänytkään. Sillähän ei nuo takajalat oikein ole hallinnassa juuri tuollaisessa hommassa ja kyllä se reppana yritti ja yritti mutta kun ei osaa saaha niitä liikkumaan oikein niin ei osaa. Tilalle tuli sijaistoimintona ensin maan kuopiminen ja loppujen lopuksi Helka totesi että pistää hanskat tiskiin ja paineli hallin laitaan ja pisti maaten ja alkoi mököttään. Ei lähtenyt sieltä makkaralla liikkelle, ei iloisilla kutsuilla. Mökötti oikein kunnolla. Tuntui että pienessä pyrripäässä otti niin pattiin kun olisi halunnut tehdä ja tajusi mitä piti tehdä, mutta kun ei ne jalat toiminut niin kuin olisi pitänyt vaikka kuinka toinen yritti. 

Seuraavassa tehtävässä oli muurin pienemmälle osalle neljällä jalalla seisomaan meno ja sitten istumaan jne. Ei onnistu ei meiltä edes seisomaan meno. Otti päähän taas pyrriä. Kolmas tehtävä oli muurin isommalle osalle meno niin että takajalat on sillä, etujalat maassa. Ei onnistunut ei. Vielä olisi ollut tarkoitus tehdä myös niin että etujalat laatikolla ja takajalat maassa kierretään laatikko ympäri. No tässä saatiin tassut oikeisiin asentoihin, muttei se liikkuminen onnistunut.

Eli hyviä treenivinkkejä otetaan vastaan takajalkojen liikeisiin liittyen??? Suretti niin Helkan puolesta kun se niin kovasti yritti tuloksetta noita treenejä. Pitää jostain keksiä kotiin tuollaiset laatikot ja alkaa niillä tekeen treeniä myös. 

1 kommentti:

  1. Se on ranskalainen rakkaus kuule kiihkeää ;) Sarulla kun on lisäksi saksalaista maustetta mukana niin saa ihmetellä miten paljon noin pienellä koiralla on voimaa kun se yrittää esim. väkisin nuolla naamaa. Mitä kimeämmin kohde kikattaa niin sitä sekopäisemmäksi Saru menee.

    Voi pientä pettynyttä treenaajaa :I Ei muuta kuin palkkausta ihan pienestäkin yrityksestä liikuttaa jalkoja taaksepäin ja mahdollisemman helppoja juttuja aluksi. Koita vaikka saada sitä peruuttamaan kävelemällä hieman sitä kohti ja heitä palkka taakse.

    VastaaPoista