lauantai 13. lokakuuta 2012

Kuinka väsytät pyrrin uinnilla

Hetken mielijohteesta eli lähinnä eteen sattuneen mainoksen innoittamana ilmoitin Helkan pentu-uintiin. Koirauimalassa en ollut itsekään ennen käynyt, joten pitäähän kaikkea kokeilla. Pentu-uinnissa uintiaika on 10 minuuttia ja taksakin siten hieman alhaisempi. Pitäähän sitä tukea näin lama-aikana paikallista pienyrittäjyyttäkin. Ajattelin myös että tässä hommassa varmasti Helkakin väsyy.  Olenhan kuullut kerrottavan että uudet kokemukset väsyttävät koiranpentuja ja lisäksi uimalan ohjeistuksessakin (www.oulunkoirauimala.fi) oli hyvää lupaava lause eli  "Uinnin jälkeen koirat ovat yleensä hyvin väsyneitä", joten minähän laiskana ihmisenä tartuin tilaisuuteen.

Sanna tuli kameran kanssa mukaan, Sannan blogista löytyykin sitten kuvaa ja pientä videon pätkää kuvaa pienestä vesipedosta Helkasta 
http://arripyrrit.blogspot.fi/2012_10_01_archive.html

Hienostihan Helka paineli menemään ja heti alusta kyllä osasi uida. Eli pärskimistä ei ollut ja liikkeet oli ihan uimaliikkeitä alusta asti. Alkuun avustaja tuki ja auttoi, mutta lopussa meni jo itsekin ilman avustajaa. Ähinä alkoi loppua kohden lisääntymään eli kaiketi hieman jopa voimille otti ja mietin että taitaa olla pentu rättiväsynyt illan.

Kokonaisuutena pitää olla taas ylpeä Helkan luonteesta. Koskaan ei ollut suihkussa käynyt se sujui kivasti ennen ja jälkeen uinnin. Koskaan ei ollut tuolla tavalla uinut ellei pikapullahdusta Oulujokeen taannoin lasketa uintiharjoitteluksi. Eikä myöskään fööniä ole koskaan nähnyt ja vaikka inhoaa isoja ääniä kuten imuria niin kyllä se loppuajasta antoi föönilläkin kuivailla itseään. Ensi viikolla mennään vielä kerran uimaan niin näkeepähän että traumatisoituiko pentu pahastikin vai joko itse haluaa painella suoraan altaaseen. 

Arvatkaapa oliko Helka väsynyt uinnin jälkeen. NO EI! Kotona jatkui sama tohina kuin ei olisi mitään aktiviteettejä ollutkaan vielä monta tuntia uinnin jälleen. 
Paras leikki Helkastahan on "varasta Topilta lelu" eli lauman vanhin leuhottaa Helkalle leluillaan ja Helka toki yrittää sitä itselleen saada. Parhaimmillaan Helka sitten kiskoo lelua kera Topin ympäri asuntoa. 
Vekeähän Helka rakastaa edelleenkin vähän liikaakin. Veke on siis ainoa joka ei Helkaa komentele, mikä on huono kun eihän pentu rajoja ymmärrä ja meinaa innoissaan välillä rytätä Veken kokonaan. Nyt kyllä onneksi Veke on alkanut vähän näyttään kaapin paikkaa Hulda-Helkallekin. Toisaalta Helka jotenkin hoitaa Vekeä, otappa selvää noidenkin suhteesta. Ja kuten kuvasta näkyy, ruokatarjoilu on TAAS myöhässä kun ruokajonossa olevat nukahtavat pystyyn jo.

Mittään muuta ei sitten olla tehtykään koko viikolla. Pentu-kurssi jatkuu maanantaina viikon tauon jälkeen. OKK:n halli on saatu kaiketi eilen pystyyn, avainta sinne vielä odottelen eli mitään suurempaa aktiviteettiä ei olla tehty vaan oltu vaan ja ihmetelty. Perjantain vapaapäivän kunniaksi käveltiin päivälenkki äitimuorille (sellainen 30min kävelyä/suunta) ja Helka auttoi omenapiirakan paistossa siellä kovasti. Tai omasta mielestään auttoi. Emäntä shoppaili hulluilla päivillä sen verran että osti tasapainolaudan, jota ajattelin eniten koirien käyttöön. Tänään Helka meneekin sitten yökylään Sannalle, saapi hieman isompaa painiseuraa ja varmasti taas uusia "väsyttäviä" kokemuksia. Tai saa nähdä väsyttääkö ne sittenkään kun on Helka kyseessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti